Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Εγκαινιάστηκε το μεγαλύτερο θαλάσσιο αιολικό πάρκο στον κόσμο.

Εγκαινιάστηκε το μεγαλύτερο θαλάσσιο αιολικό πάρκο στον κόσμο

Θα λειτουργούν 341 ανεμογεννήτριες

Εγκαινιάστηκε χθες στο Κεντ, στη νοτιοανατολική Αγγλί το μεγαλύτερο θαλάσσιο αιολικό πάρκο στον κόσμο στο οποίο μακροπρόθεσμα θα λειτουργούν 341 ανεμογεννήτριες, .
Εγκαινιάστηκε χθες στο Κεντ, στη νοτιοανατολική Αγγλί το μεγαλύτερο θαλάσσιο αιολικό πάρκο στον κόσμο στο οποίο μακροπρόθεσμα θα λειτουργούν341 ανεμογεννήτριες.
Το πάρκο, που βρίσκεται ανοιχτά της περιοχής του Θάνετ και κατασκευάστηκε από τον σουηδικό δημόσιο ενεργειακό όμιλο Vattenfall.
Σήμερα διαθέτει 100 ανεμογεννήτριες που επαρκούν για την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος για 240 χιλιάδες νοικοκυριά. Ο αριθμός των ανεμογεννητριών του θα αυξηθεί σε 341 εντός τεσσάρων ετών.
Η συνολική παραγωγή αιολικής ενέργειας στη Βρετανία φτάνει τα πέντε γιγαβάτ, δηλαδή αρκεί για την κάλυψη του ηλεκτρικού ρεύματος που καταναλώνεται στη Σκωτία.
Σήμερα υπάρχουν περίπου 250 αιολικά πάρκα στη Βρετανία, από τα οποία τα δώδεκα είναι θαλάσσια.  «Βρισκόμαστε στην εξαιρετική θέση να μπορούμε να ηγηθούμε παγκοσμίως σε αυτήν τη βιομηχανία. Ως νησί, πιστεύω σθεναρά ότι οφείλουμε να επωφεληθούμε στο μέγιστο από τους αιολικούς, παλιρροιακούς και θαλάσσιους πόρους μας» δήλωσε ο υπουργός αρμόδιος για την Ενέργεια και την αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής Κρις Χαν, στα εγκαίνια του πάρκου.
Ωστόσο η οργάνωση «Φίλοι της Γης» χαρακτήρισε κακές τις επιδόσεις της Βρετανίας στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και ζήτησε πολύ μεγαλύτερες επενδύσεις.
Το πάρκο του Θάνετ στοίχισε 780 εκατομμύρια στερλίνες (918 εκατομμύρια ευρώ) και χρειάστηκε δύο χρόνια εργασίας για να γίνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου